Kjell E. Genberg
Bild OmslagISBN | Beställ Den långe från Sundsvall
I Stockholm går en dåre lös och mördar småflickor. Ut- redningen hamnar hos kommissarie Holgersson, Sveriges yngste med den titeln och just kommen från utbildningen i Sundsvall. Han har nya idéer om polisarbete, något som inte alltid ses med blida ögon av kolleger som tycker att man skall jobba så som man alltid gjort.
Till sist har han skapat förtroende för sig hos de arbetslag han leder. De hittar ledtrådar, men många visar sig vara villospår.
Romanen utspelas i skarven mellan 50- och 60-tal, i en tid då det varken fanns datorer eller DNA-analyser, utan polisarbete betydde mycket spring för att samla fakta och stor tankemöda för att dra slutsatser från dessa.
Dessutom var Sverige annorlunda. Det var inte lätt för en ung man att få sitt driftsliv tillfredsställt. Fast det skall erkännas att Holgersson gör sitt bästa även i det avseendet.

Detta är första fristående delen i en serie med Kommissarie Holgersson. I serien ingår följande: Den långe från Sundsvall (Del 1), Den vackra från Huddinge (Del 2) och Den mördade i Mölndal (Del 3).


     
Bild OmslagISBN | Beställ Den vackra från Huddinge
Den unge kommissarie Holgersson är något av en vagel i ögat på kolleger och överordnade eftersom han har nya idéer om polisarbete. Ett sätt att bli av med honom är att få honom placerad inom Mordkommissionen. Hans första fall där blir en utredning av ett mord i Huddinge. En ung kvinna har hittats död.
Eftersom han skaffat sig en begagnad bil – en Triumph Spitfire av sportigt slag – åker han gärna till Huddinge omedveten om att bilen har skavanker som kan hota hans liv.
Det blir ett hårt arbete, först utan resultat och avbrutet av ett makabert mord inne i huvudstaden. En man på en uteservering har blivit skjuten – med pil.
Romanen utspelar sig under 60-talets tidiga år när polisen varken hade datorer eller DNA att vända sig till. De som arbetade med att lösa brott hänvisades till att själva dra slutsatser från maskinskrivna protokoll.
Holgersson är en ung man med en sådans alla drifter. Men han har det inte så lätt trots att sexualmoralen börjar luckras upp.

Detta är andra fristående delen i en serie med Kommissarie Holgersson. I serien ingår följande: Den långe från Sundsvall (Del 1), Den vackra från Huddinge (Del 2) och Den mördade i Mölndal (Del 3).


Bild OmslagISBN | Beställ
Den mördade i Mölndal
Kommissarie Holgersson framställer sig gärna som en självsäker ung man med kunskaper om de senaste rönen inom kriminologin. Detta år – 1967 – har han blivit medlem av Riksmordkommissionen och skickas till Mölndal utanför Göteborg där lokala polisen bett om hjälp med utredningen av ett kvinnomord.
Det är ett svårt arbete men Holgersson träffar en ung kvinna i Göteborg och ljuv musik uppstår. Detta och den kommande högertrafikomläggningen gör att hans tankar inte alltid koncentreras på fallet han är där för att lösa.
Och det finns många konstigheter med det. Hur kommer det sig att den mördade kvinnan var oskuld trots att hon varit gift?

Detta är tredje fristående delen i en serie med Kommissarie Holgersson. I serien ingår följande: Den långe från Sundsvall (Del 1), Den vackra från Huddinge (Del 2) och Den mördade i Mölndal (Del 3).


Bild OmslagISBN | Beställ Odjuret
Spänningsroman för ungdomar.

Elias och hans far har kommit till Sverige som flyktingar och bor på en flyktingförläggning.
En dag får de höra att de kanske inte kommer att få stanna. Risken är stor att de ska tvingas tillbaka till sitt krigsdrabbade hemland. De blir förtvivlade.
Elias och hans far tar risken att rymma! Efter en besvärlig resa hamnar de i den stora vildmarken i norr. Under resan skadar Joseph, Elias pappa, sitt ena ben.
De hittar en gammal stuga och gömmer sig där. Men de känner sig påpassade. I skogen lurar otäcka varelser – och även kanske myndigheterna – som Joseph tänker på som ”Odjuret” – som vill utvisa dem. Bland fåglarna på himlen ser Elias en dag en helikopter. Fienden är nära.
Så kommer någon smygande genom skogen. Elias drar sin kniv, för nu gäller det friheten – och den kan vara mer värd än livet!
Bild OmslagISBN | Beställ Bananstjälken
Nisse Bredberg är en skicklig och samvetsgrann kriminalpolis. I övrigt är han dock inte mycket att ha. Hans privatliv är minst sagt kaotiskt, hans hustru är otrogen och vill skiljas.
Samtidigt som Stockholm drabbas av en sällsynt obehaglig seriemördare, vars övergrepp innehåller sexuellt märkliga detaljer, kidnappas två barn.
Myndigheterna befarar att de kommer att smugglas ut ur landet.
Det är ont om folk på roteln och Bredberg blir involverad i båda fallen. Under spaningsarbetet träffar han en kvinna som han blir häftigt förälskad i. Han beslutar sig för att gå med på hustruns skilsmässokrav – men samtidigt ge igen för gamla oförrätter…
Upplösningen av denna psykologiskt inriktade polisroman utspelas på ett av Stockholms mest kända landmärken och är av minst sagt spektakulär art.

Triologin om kriminalpolisen Nisse Bredberg består av dom fristående delarna Bananstjälken (Del 1), Persikohuden (Del 2) och Äppelkrigaren (Del 3).

Bild OmslagISBN | Beställ Persikohuden
På middagsbordet i Herrgårdens eleganta matsal ute på Ekerö gnistrar rött vin i slipade kristallglas i reflexerna från levande ljus i silverstakar. Just som mannen vid bordets kortända reser sig för att utbringa en skål krossas glasen i rummets franska fönster och några beväpnade män i rånarhuvor tränger in.
När de lämnar huset stiger redan brandrök mot skyn och eldslågor slickar husfasaden upp mot taknocken. Men människorna i matsalen märker inget; De är redan döda, massakrerade och våldtagna.
På Stockholmspolisens mordrotel har Nisse Bredberg befodrats till kommissarie. Och när Ekerös politiker kräver ett snabbt uppklarande av de bestialiska morden i herrgården får Bredberg ta sig an fallet. Han får upp ett spår och griper en misstänkt man. Då får han kontakt med en kvinna av orientaliskt ursprung, med persikohy och mörka ögon som Bredberg känner att han är på färd att drunkna i. Hon vädjar till honom att släppa mannen fri – och Bredberg befinner sig plötsligt i ett moraliskt dilemma…

Triologin om kriminalpolisen Nisse Bredberg består av dom fristående delarna Bananstjälken (Del 1), Persikohuden (Del 2) och Äppelkrigaren (Del 3).

Bild OmslagISBN | Beställ Äppelkrigaren
Nisse Bredberg återkommer till sitt tjänsterum i Polishuset på Kungsholmen i Stockholm efter en välbehövlig semester. Där har han sin bekväma tänkefåtölj – och den får han genast användning för. Hans chef ber honom nämligen att ta en noggrann titt på några ouppklarade kvinnomord i huvudstadens förorter. Ligger det en ny seriemördare bakom morden?
Ju mer Bredberg sätter sig in i fallen desto mer tvivlar han. Han finner sådant som tyder på att morden är för kalla och precisa för en sådan lösning.
Medan Bredberg masserar sina grå hjärnceller för att finna ett ingångsuppslag, vandrar en kallblodig och effektiv yrkesmördare omkring i Stockholm. Hans meritlista upptar både uppdrag i krigets Bosnien och maffians ”Big Apple”, New York. Ska han nu lyckas även med sina uppdrag i Stockholm?

Triologin om kriminalpolisen Nisse Bredberg består av dom fristående delarna Bananstjälken (Del 1), Persikohuden (Del 2) och Äppelkrigaren (Del 3).

Nästa sida 1 2 3 4